Parasta pal­ve­lua yhteis­työssä jäl­leen­myy­jiemme kanssa

Ponsse kehit­tää jat­ku­vasti pal­ve­lu­jaan eri puo­lilla maa­il­maa, yhdessä asiak­kai­den ja yhteis­työ­kump­pa­nei­den kanssa. Jäl­leen­myy­jien pai­kal­lis­tun­te­muk­sen avulla asiak­kai­den tar­pei­siin voi­daan vas­tata entistä parem­min. Tapa­simme yhden jäl­leen­myy­jä­ver­kos­tomme uusim­mista jäse­nistä sekä pit­kä­ai­kai­set kump­pa­nimme Etelä-Afri­kasta ja Austra­liasta.

Dyna Tou­raine

Yksi Pons­sen uusim­mista jäl­leen­myy­jistä on rans­ka­lai­nen Dyna Tou­raine, joka aloitti yhteis­työn Pons­sen kanssa keväällä 2024. Vuo­den 2024 Finn­MET­KO­jen mes­su­hu­li­nassa tapa­simme Dyna Tou­rai­nen perus­ta­jat Nico­las ja Romain Bous­sio­nin.

”Yri­tyk­semme sijait­see Keski-Rans­kassa, Le Mans´ssa noin 200 kilo­met­rin päässä Parii­sista. Perus­timme yri­tyk­sen vel­jeni Romai­nin kanssa vuonna 2008, olemme siis per­hey­ri­tys kuten Ponsse”, ker­too Nico­las Bous­sion, joka työs­ken­te­lee yri­tyk­sen joh­ta­jana. Dyna Tou­raine on eri­kois­tu­nut met­sä­ko­nei­siin, maan­siir­to­lait­tei­siin, kai­vu­rei­hin, hak­ku­rei­hin sekä näi­den kul­je­tus­ko­nei­siin. Asia­kas­kunta kat­taa Luo­teis- ja Keski-Rans­kan.

Iloi­sissa mes­su­tun­nel­missa Pons­sen Area Vice Pre­si­dent, Europa Ville Man­sik­ka­mäki, Area Mar­ke­ting Mana­ger Europe & North Ame­rica Timo Savor­nin, Dyna Tou­rai­nen joh­taja Nico­las Bous­sion, toi­mi­tus­joh­taja Romain Bous­sion ja Pons­sen Rans­kan maa­joh­taja Jean Sion­neau.

”Yri­tyk­semme työl­lis­tää tällä het­kellä noin 30 hen­ki­löä ja etsimme par­hail­laan lisää työn­te­ki­jöitä. Vaikka mark­ki­na­ti­lanne on jos­sain mää­rin haas­tava tällä het­kellä, uskomme kas­vuun”, jat­kaa Nico­las.

”Mes­suilla meno vai­kut­taa hyvältä, pal­jon näyt­teil­lea­set­ta­jia ja Pons­sen osasto on todella vai­kut­tava.”

Yhteis­työ on alka­nut hyvin ja niin pons­se­lai­set kuin Dyna Tou­rai­nen hen­ki­löstö ovat hyvin moti­voi­tu­neita ja innois­saan yhteis­työstä.

”Yri­tyk­sen tilat ovat uudet ja vii­meistä piir­toa myö­ten kun­nossa ja Pons­sen koneet täy­dessä iskussa. Tästä on hyvä jat­kaa”, toteaa Pons­sen Euroo­pan mark­ki­noista vas­taava Ville Man­sik­ka­mäki.

Iloi­sissa mes­su­tun­nel­missa Pons­sen Area Vice Pre­si­dent, Europa Ville Man­sik­ka­mäki, Area Mar­ke­ting Mana­ger Europe & North Ame­rica Timo Savor­nin, Dyna Tou­rai­nen joh­taja Nico­las Bous­sion, toi­mi­tus­joh­taja Romain Bous­sion ja Pons­sen Rans­kan maa­joh­taja Jean Sion­neau.

Ranska

Ranska on Euroo­pan 4. suu­rin met­sä­maa, met­sä­pinta-ala on yli 16 mil­joo­naa heh­taa­ria.

Keski-Rans­kassa met­sät ovat hyvin moni­muo­toi­sia, alu­eella kas­vaa yli 30 eri­laista puu­la­jia. Maasto on maan kes­kio­sassa pää­osin tasaista.
Puus­tosta noin 70 pro­sent­tia on leh­ti­puita, kes­kei­sim­mät puu­la­jik­keet ovat tammi, pyökki ja mänty.

Maassa on yksi­tyi­siä met­sä­no­mis­ta­jia 3,3 mil­joo­naa, jotka omis­ta­vat met­sistä noin 12 mil­joo­naa heh­taa­ria. Val­tao­san omis­tama met­sä­ala on alle heh­taari.

Suu­ria met­sä­no­mis­ta­jia n. 800 000.

MTS Parts

Ete­lä­afrik­ka­lai­nen, vuonna 2007 perus­tettu MTS Parts on toi­mi­nut Pons­sen jäl­leen­myy­jänä vuo­desta 2016 alkaen. Yri­tys sijait­see maan koil­lis­osassa Nelsprui­tissa, noin 300 kilo­met­rin päässä Johan­nes­bur­gista.

Yri­tys työl­lis­tää pari­kym­mentä hen­ki­löä ja toi­mit­taa met­sä­ko­neita Etelä-Afri­kan lisäksi lähei­siin naa­pu­ri­mai­hin.

”Ponsse on ollut meille paras kump­pani met­sä­ko­ne­kau­poissa, ja yhteis­työ on aina suju­nut hyvin”, kehuu yri­tyk­sen toi­mi­tus­joh­taja Chris Oden­daal vai­monsa ja yri­tyk­sen omis­ta­jan Erica Oden­daa­lin kanssa.

Mukana mes­suilla Oden­daa­leilla oli yri­tyk­sen kor­jaa­mo­pääl­likkö Andre Rorke vai­monsa Jorin­dan kanssa. Andre oli pal­kin­to­mat­kalla voi­tet­tu­aan vuo­den 2023 huol­toa­sen­ta­ja­kil­pai­lun.

”Toi­vomme yhteis­työmme kehit­ty­vän ja kas­va­van jat­kossa.”

”Saa­vuimme juuri tapah­tuma-alu­eelle ja meno näyt­tää let­keältä. Pons­sen koneet ovat hie­nosti esillä, odo­tamme jo työ­näy­töstä. Metsä ja maasto ovat todella eri­laista täällä Suo­messa, joten jo sen­kin puo­lesta on mie­len­kiin­toista nähdä koneet töissä.”

Mukana mes­suilla Oden­daa­leilla oli yri­tyk­sen kor­jaa­mo­pääl­likkö Andre Rorke vai­monsa Jorin­dan kanssa. Andre oli pal­kin­to­mat­kalla voi­tet­tu­aan vuo­den 2023 huol­toa­sen­ta­ja­kil­pai­lun.

Etelä-Afrikka

Etelä-Afri­kan koil­lis­osassa on laa­joja met­sä­alueita. Koko maan met­sä­va­rat ovat noin 40 mil­joo­naa heh­taa­ria, josta vain noin kaksi pro­sent­tia on talous­met­sää.

Pää­asial­li­sia puu­la­jeja ovat mänty, euka­lyp­tus ja akaa­sia.

Teol­li­suu­den käyt­töön tar­koi­tettu puu kas­va­te­taan pää­asiassa plan­taa­seilla.

Maasto on vaih­te­le­vaa, alu­eelta löy­tyy niin tasaista maas­toa kuin jyrk­kiä rin­tei­tä­kin. Ura­koit­si­joi­den ja konei­den on pys­tyt­tävä työs­ken­te­le­mään molem­missa olo­suh­teissa.

Ran­dalls Equip­ment Co

Mel­bour­nessa toi­miva Ran­dalls on Austra­lian van­hin, edel­leen toi­min­nassa oleva met­sä­ko­nei­siin eri­kois­tu­nut jäl­leen­myyjä. Yhtiö aloitti toi­min­tansa jo vuonna 1968 ja vuo­desta 2014 alkaen se on toi­mi­nut Pons­sen jäl­leen­myy­jänä. Yhtiön Mel­bour­nen pää­kont­to­rin lisäksi Ran­dall­silla on sivu­toi­mi­pis­teitä eri puo­lilla Etelä-Austra­liaa, Tas­ma­niassa ja Uudessa-See­lan­nissa.

”Työl­lis­tämme tällä het­kellä noin 80 hen­ki­löä ja toi­mimme maan­tie­teel­li­sesti hyvin laa­jalla alu­eella”, ker­too Ran­dall­sin toi­mi­tus­joh­taja David Waldron.

”Tuo­te­va­li­koi­maamme kuu­luu Pons­sen tuot­tei­den lisäksi laaja vali­koima muun muassa hak­kuu­päitä, kai­vin­ko­neita, tela- ja istu­tus­ko­neita. Meillä on myös jon­kin ver­ran omaa tuo­tan­toa.”

Ran­dall­sin toi­mi­tus­joh­taja David Waldro­nin (kes­kellä) mukana mes­suilla oli Ran­dall­sin mer­kit­tävä yhteis­työ­kump­pani Mark Ven­tu­roni. Vasem­malla Jussi Hen­tu­nen Pons­sen Vice Pre­si­dent, Aasia, Austra­lia ja Afrikka.

”Ylei­nen kor­ko­jen nousu ja puu­ta­va­ran Kii­nan vien­nin hii­pu­mi­nen näky­vät sel­västi mark­ki­nassa. Asiak­kaamme toi­mi­vat nyt noin 80–90 pro­sen­tin teholla rei­lun vuo­den takai­seen tilan­tee­seen ver­rat­tuna. Suu­rin osa asiak­kais­tamme työs­ken­te­lee met­säplan­taa­seilla kor­ja­ten män­tyä ja euca­lyp­tusta. Uskomme kui­ten­kin tilan­teen kohe­ne­van vuo­den lop­pua koh­den men­täessä”, toteaa David.

”Tava­ra­la­ji­me­ne­tel­män puun­kor­juu saa­pui Aus­ta­ra­li­aan jo reilu 40 vuotta sit­ten ja mene­telmä ottaa jalan­si­jaa puun­kor­juussa pie­nin aske­lin. Vähi­tel­len met­sä­ko­ne­mark­ki­noilla ale­taan ymmär­tää pie­nem­pien, mutta tehok­kai­den ja maas­toa sääs­tä­vien met­sät­rak­to­rien ja har­ves­te­rei­den mer­ki­tys”, David ker­too.

Ran­dall­sin toi­mi­tus­joh­taja David Waldro­nin (kes­kellä) mukana mes­suilla oli Ran­dall­sin mer­kit­tävä yhteis­työ­kump­pani Mark Ven­tu­roni. Vasem­malla Jussi Hen­tu­nen Pons­sen Vice Pre­si­dent, Aasia, Austra­lia ja Afrikka.

Austra­lia

Austra­lian met­sä­pinta-ala on maa­il­man seit­se­män­neksi suu­rin, noin 3 pro­sent­tia koko maa­il­man met­sä­pinta-alasta.

Austra­lian met­sä­va­rat ovat noin 134 mil­joo­naa heh­taa­ria. Met­sistä 98 pro­sent­tia on luon­non­met­siä.

Austra­lian koto­pe­räi­siä met­siä hal­lit­se­vat euka­lyp­tuk­set (77 %) ja aka­asiat (8 %).

Plan­taa­seilla kas­va­te­taan pää­asiassa radia­ta­män­tyä (1,1 mil­joo­naa heh­taa­ria) ja leh­ti­puita, pää­asiassa euka­lyp­tusta (0,7 mil­joo­naa heh­taa­ria)

Yksi­tyi­so­mis­tuk­sessa met­sä­alasta on 32 pro­sent­tia ja 17 pro­sent­tia met­sistä on luon­non­suo­je­lua­luetta.