Ponsse Ladyt tar­joaa hen­gäh­dys­tauon nor­miar­jesta

Emmi Kaup­pi­nen lähti hie­man kuu­los­tel­len mukaan Ponsse Lady­jen tapaa­mi­siin, mutta laa­du­kas toi­minta on imais­sut mukaansa. Yhtei­set mat­kat ja kokoon­tu­mi­set tar­joa­vat mai­nion tilai­suu­den ladata akkuja ja unoh­taa het­keksi lap­si­per­heen kii­reet.

Kan­gas­nie­mellä per­hei­neen asu­van Emmi Kaup­pi­sen elä­mässä raviur­heilu on kul­ke­nut mukana lap­suu­desta saakka. Jos­sain vai­heessa har­ras­tuk­seen tuli tau­koa, mutta nyt Emmillä on ravi­he­vo­nen, jonka hän omis­taa yhdessä mie­hensä kanssa. Toi­veissa on, että tällä het­kellä 3‑vuotiaan suo­men­he­vo­sen kanssa pääs­tään tule­vai­suu­dessa aja­maan ravi­läh­töjä.

Emmin puo­liso Jani Kaup­pi­nen pyö­rit­tää yhtiö­kump­pa­ninsa kanssa Kone­honka Oy ‑nimistä yri­tystä, joka on teh­nyt met­sän­hoi­toa ja puun­kor­juuta vuo­desta 1997. Kone­hon­gan kalus­toon kuu­luu Pons­sen ajo­ko­neita ja har­ves­te­reita. Omaa roo­li­aan Emmi kut­suu taus­ta­tuen anta­jaksi.

”Yrit­tä­mi­nen on hyvin vah­vasti koko per­heen tou­hua, vaikka minulla ei nimel­listä tit­te­liä ole­kaan. Autan kai­kessa missä voin, ja tie­dän hyvin mitä yri­tyk­sessä on meneil­lään. Aikoi­naan teroi­tin ket­juja, mutta las­ten saa­mi­sen jäl­keen se työ on ulkois­tettu Pons­sen huol­lolle”, Emmi sanoo.

Ponsse Ladyistä Emmille ker­toi hänen mie­hensä, joka oli kuul­lut, että tut­ta­van rouva oli mukana toi­min­nassa. Aluksi Emmi mie­tis­keli, että mikä­hän on hom­man nimi, mutta uskal­tau­tui mukaan. Pala­set lok­sah­ti­vat heti muka­vasti koh­dal­leen: nais­po­ru­kassa oli helppo viih­tyä ja tapaa­mi­set oli­vat kivoja kai­kin puo­lin.

”Ensim­mäi­nen ulko­maan­matka Puo­laan jän­nitti hie­man, sillä olin tavan­nut vain pari reis­su­ka­ve­ria aiem­min Vie­re­män tapah­tu­massa. Mutta sii­tä­hän tuli­kin ihan hul­va­ton reissu. Minut otet­tiin Ladyi­hin hie­nosti vas­taan ja jouk­koon oli helppo sulau­tua.”

”Puo­lassa vie­tet­tiin myös yksi ilta sikä­läis­ten Ponsse Lady­jen kanssa. Oli mie­len­kiin­toista kuulla hei­dän koke­muk­si­aan. Oli yhtei­siä asioita Suo­men kanssa, ja myös eroa­vai­suuk­sia.” 

Emmi elää maa­lais­mai­se­missa lap­si­per­heen arkea, ja hän edus­taa­kin Ponsse Ladyissä uutta suku­pol­vea. Emmin mukaan Ladyissa on hie­noa se, että kaikki ymmär­tä­vät mistä toi­nen puhuu. Alan myötä- ja vas­ta­mäet ovat kai­kille tut­tuja, samoin koke­muk­set yrit­tä­mi­sestä ja yrit­tä­jä­per­heen iloista ja haas­teista. Tur­han selit­te­lyn sijaan asioista voi puhua suo­raan.

Ponsse Lady­jen kokoon­tu­mi­set ja mat­kat vir­kis­tä­vät ja anta­vat voi­maa, kiit­tää Emmi. Ne myös tar­joa­vat mah­dol­li­suu­den päästä het­keksi irti nor­miar­jen aska­reista. 

”Aina voi huo­let­to­masti läh­teä, kun tie­tää, että kaikki asiat on suun­nit­telu ja hoi­dettu meille val­miiksi. Pidän siitä, että tapah­tu­missa akti­vi­tee­tit ovat vaih­te­le­via ja kaikki huo­mioon otta­via.”

Lady­jen juh­la­vi­deo: https://youtu.be/abOri0koTy8