Ponsse on yksi­tyis­si­joit­ta­jien mie­lestä Suo­men mai­neik­kain pörs­siyh­tiö

Suo­men Osa­ke­sääs­tä­jien, Pörs­si­sää­tiön ja T‑Median yhteis­työssä toteut­ta­man tut­ki­muk­sen mukaan Ponsse on vuo­den 2024 hyvä­mai­nei­sin pörs­siyh­tiö. Tut­ki­muk­sessa sel­vi­tet­tiin yhteensä 80 pörs­siyh­tiön mai­netta suo­ma­lais­ten yksi­tyis­si­joit­ta­jien kes­kuu­dessa. Ponsse on ainut erin­omai­sen mai­neen tasolle yltä­nyt yhtiö.

Hyvä­mai­nei­sim­pien pörs­siyh­tiöi­den kär­ki­kol­mik­koon ylsi­vät Ponsse, KONE sekä Gofore ja Vai­sala, kol­mos­si­jan jakaen. Mai­netta tut­kit­tiin touko-kesä­kuussa 2024, ja tut­ki­muk­seen vas­tasi yhteensä 7 958 suo­ma­laista yksi­tyis­si­joit­ta­jaa. Tut­ki­muk­sessa jokai­selle yhtiölle las­ket­tiin mai­ne­luku astei­kolla 1–5. Kol­men kär­keen sijoit­tu­neista pörs­siyh­tiöistä Pons­sen mai­ne­luku oli 4,04, Koneen 3,98, Gofo­ren 3,97 ja Vai­sa­lan 3,97. Tänä vuonna Ponsse oli ainut erin­omai­sen mai­neen tasolle yltä­nyt yhtiö.

Tuot­teilla ja pal­ve­luilla sekä hyvällä joh­ta­mi­sella on vai­ku­tus sijoi­tus­pää­tök­siin

Yksi­tyis­si­joit­ta­jat piti­vät pörs­siy­ri­tys­ten mai­neen par­haim­pina osa-alueina tuot­teita ja pal­ve­luita. Tut­ki­muk­sessa kävi myös ilmi, että mie­li­ku­vat joh­ta­mi­sesta sekä tuot­tei­den ja pal­ve­lui­den hinta-laa­tusuh­teesta ohjaa­vat yksi­tyis­si­joit­ta­jien käyt­täy­ty­mistä talou­den mie­li­ku­van ohella.

”Tämä on hieno kun­nia­no­soi­tus koko Ponsse-per­heelle. Kii­tämme tästä Pons­selle myön­ne­tystä mai­nin­nasta. Uskon, että tässä näkyy mei­dän poru­kalla teke­mi­nen asiak­kaan par­haaksi. Muut­tu­vassa maa­il­massa on pysyt­tävä uusien tren­dien mukana ja pidet­tävä tuot­teet ja pal­ve­lut kil­pai­lu­ky­kyi­sinä”, ker­too Pons­sen hal­li­tuk­sen puheen­joh­taja Jarmo Vidgren.

Maine mitat­tiin Luottamus&Maine-tutkimusmallilla, jossa sitä arvioi­tiin yhteensä kah­dek­san eri osa-alu­een avulla: hal­linto, talous, joh­ta­mi­nen, inno­va­tii­vi­suus, vuo­ro­vai­ku­tus, tuot­teet & pal­ve­lut, työ­paikka ja vas­tuul­li­suus.

Lisä­tie­toja tut­ki­muk­sesta voi lukea T‑Median verk­ko­si­vuilta.