Pons­sen vas­tuul­li­sen puun­kor­juun uutuus­rat­kai­sut

Ponsse esit­te­lee Finn­METKO 2024 ‑mes­suilla Jäm­sässä uutuus­rat­kai­suja, jotka tuke­vat met­sä­ko­neen­käyt­tä­jän päi­vit­täistä työtä ja aut­ta­vat met­sä­ko­ney­rit­tä­jää seu­raa­maan kalus­ton kan­nat­ta­vuutta ja tuot­ta­vuutta. Mes­suilla esi­tel­lään myös Pons­sen uudis­te­tut kuor­mat­rak­to­rit Wisent ja Elk sekä uusi H7-har­ves­te­ri­pää.  

Osas­tol­lamme esi­tel­lään myös fos­sii­lit­to­man teräk­sen mate­ri­aa­li­kon­septi. Ponsse on maa­il­man ensim­mäi­nen met­sä­ko­ne­val­mis­taja, jonka met­sä­ko­neesta osa on val­mis­tettu SSAB:n fos­sii­lit­to­masta teräk­sestä.  

Tavoit­teena fos­sii­li­ton tule­vai­suus
Ponsse on val­mis­ta­nut PONSSE Buf­falo ‑kuor­mat­rak­to­rin kuor­ma­ti­lan SSAB:n fos­sii­lit­to­masta teräk­sestä. Tässä mate­ri­aa­li­kon­sep­tissa panos­te­taan met­sä­ko­nei­den val­mis­tuk­sessa käy­tet­tä­vän uuden mate­ri­aa­lin työs­tet­tä­vyy­teen, käyt­täy­ty­mi­seen ja omi­nai­suuk­siin. Kuor­ma­tila on suun­ni­teltu vain mate­ri­aa­li­tes­tausta var­ten, eikä se vas­taa tuo­tan­to­mal­leja. Mate­ri­aa­li­kon­septi on osa FORWARD27-eko­sys­tee­mi­han­ketta

Ensie­sit­te­lyssä uudis­te­tut PONSSE Wisent- ja PONSSE Elk ‑kuor­mat­rak­to­rit   

PONSSE Wisent ‑kuor­mat­rak­to­rissa on kuor­man­kan­to­ky­kyä, ket­te­ryyttä ja tuot­ta­vuutta monen­lai­sille met­sä­työ­maille. Wisen­tin erin­omai­sen pai­no­ja­kau­man ja geo­met­rian ansiosta run­koja voi kul­jet­taa hel­posti myös tiheillä ja mut­kai­silla har­ven­nus­työ­mailla.   

PONSSE Elk toi­mii tuot­ta­vasti muut­tu­vissa olo­suh­teissa ja pit­kien väli­mat­ko­jen työ­mailla. Uusi Elk on teho­kas ja ket­terä kuor­mat­rak­tori, jonka kuor­man­kan­to­kyky on koneen pai­noon näh­den erin­omai­nen.  

Uudis­te­tuissa kuor­mat­rak­to­reissa on iso ohjaamo, ava­rat ikku­nat ja ohuet ikku­na­pal­kit, jotka var­mis­ta­vat erin­omai­sen näky­vyy­den joka suun­taan. Ohjaa­mot voi­daan myös varus­taa PONSSE Seat ‑istui­mella, joka vähen­tää tehok­kaasti kul­jet­ta­jaan koh­dis­tu­via hei­lah­duk­sia työ­vuo­ron aikana. 

Sekä PONSSE Elkin, että Wisen­tin uusin valin­nais­va­ruste on ohjaa­mon vai­men­nus­jär­jes­telmä PONSSE Active Cabin, joka paran­taa kuor­mat­rak­to­rin ajo­mu­ka­vuutta. Epä­ta­sai­silla met­sä­ajo­teillä ja vaa­ti­vassa maas­tossa on ergo­no­mi­sem­paa ja tuot­ta­vam­paa työs­ken­nellä, kun jär­jes­telmä vai­men­taa tehok­kaasti ohjaa­moon koh­dis­tu­via rasi­tuk­sia.  

Uusi PONSSE H7 ‑har­ves­te­ri­pää 

Uudessa PONSSE H7 ‑har­ves­te­ri­päässä on tuot­ta­vuutta tehos­ta­via omi­nai­suuk­sia kuten voi­ma­kas syöttö ja erin­omai­nen teho-pai­no­suhde. Paran­ne­tun geo­met­rian ansiosta uusi H7 pys­tyy käsit­te­le­mään suu­ria­kin run­koja vai­vat­to­masti. Edis­tyk­sel­li­nen PONSSE Active Speed ‑toi­minto on uusi omi­nai­suus H7-har­ves­te­ri­päässä. Sen avulla har­ves­te­ri­pään nopeutta voi­daan sää­tää puu­la­jin ja run­ko­jen läpi­mi­tan mukaan. Uuden har­ves­te­ri­pään van­kan raken­teen, hyvän sahaus­te­hon ja erin­omai­sen puris­tus­geo­met­rian avulla puun­kor­juu tapah­tuu entistä nopeam­min ja tuot­ta­vam­min.   

PONSSE Arm­rest & eArm­rest 

Yksi uutuus­rat­kai­suista ergo­no­mian paran­ta­mi­seksi ovat sää­det­tä­vät käsi­no­jat. Met­sä­ko­neen­kul­jet­ta­jan mit­to­jen ja ajo­ta­van mukaan sää­det­tä­vät käsi­no­jat vähen­tä­vät huo­mat­ta­vasti nis­kaan ja har­tioi­hin koh­dis­tu­vaa rasi­tusta työn­teon aikana. Sää­döt tal­len­tu­vat muis­tiin, jol­loin kul­jet­ta­jan ei tar­vitse joka työ­vuo­ron alussa sää­tää käsi­no­jia uudel­leen. 

PONSSE Arm­rests manu­aa­li­set käsi­no­jat ovat saa­ta­villa vakio­va­rus­teena har­ves­te­reille ja ajo­ko­neille ja PONSSE eArm­rests säh­kö­käyt­töi­set käsi­no­jat ovat saa­ta­villa valin­nais­va­rus­teena kai­kille har­ves­te­reille ja ajo­ko­neille.


PONSSE Active Crane saa­ta­villa nyt myös C5- ja C6-kuor­mai­miin   
PONSSE Active Cra­nen avulla nos­turi on aiem­paa help­po­käyt­töi­sempi. Kul­jet­ta­jan ei tar­vitse hal­lita eri nivel­ten liik­keitä, vaan ohjata ainoas­taan har­ves­te­ri­päätä halua­maansa suun­taan, halua­mal­laan nopeu­della. Pää­ty­vai­men­nuk­set teke­vät käy­töstä entis­tä­kin suju­vam­paa. Optiona saa­tava Active Crane edel­lyt­tää Opti 5G ‑ohjaus­jär­jes­tel­mää. Saa­ta­villa Q1/2025 

PONSSE High-Preci­sion Posi­tio­ning 

PONSSE High-Preci­sion Posi­tio­ning on rat­kaisu, jonka avulla koneen kul­jet­taja näkee sekä koneen että har­ves­te­ri­pään tar­kan sijain­nin. Rat­kai­sussa hyö­dyn­ne­tään alan joh­ta­via navi­gointi- ja pai­kan­nus­työ­ka­luja sekä Pons­sen omia edis­tyk­sel­li­siä tek­no­lo­gioita, kuten Active Cra­nea. Näin pai­kan­ta­mi­nen saa­daan niin luo­tet­ta­vaksi, ettei­vät perin­tei­set jär­jes­tel­mät usein­kaan sii­hen yllä. 

High-Preci­sion Posi­tio­ning näyt­tää har­ves­te­ri­pään tar­kan sijain­nin kart­ta­nä­ky­mässä, ja tämä tehos­taa puun­kor­juun tuot­ta­vuutta mer­kit­tä­västi. Rat­kaisu näyt­tää kul­jet­ta­jalle sel­keästi alu­eet, joilta puut on kor­jat­tava, ja alu­eet, joita on väl­tet­tävä. Jokai­sen kan­non sijainti tal­len­ne­taan tuo­tan­to­tie­dos­toon, ja kuor­mat­rak­to­rin kul­jet­taja näkee sel­keästi har­ves­te­rin teke­män ajou­ran. 

Uudet rat­kai­sut paran­ta­vat toi­min­nan tuot­ta­vuutta ja tur­val­li­suutta. 

High-Preci­sion Posi­tio­ning on saa­ta­villa Suo­messa, Ruot­sissa ja Sak­sassa kaik­kiin PONSSE-har­ves­te­rei­hin, joissa on käy­tössä Active Crane, ja sen voi myös asen­taa jäl­ki­kä­teen. Saa­ta­vuu­desta muilla mark­ki­noilla tie­do­te­taan myö­hem­min.  

PONSSE Scale – lan­ga­ton kuor­main­vaa­ka­jär­jes­telmä 
PONSSE Scale on lan­ga­ton kuor­main­vaa­ka­jär­jes­telmä, joka pun­nit­see kuor­man sekä lajit­te­lee, tal­len­taa ja hal­lin­noi kuor­ma­tie­dot kai­kissa työ­vai­heissa. Tar­kat pai­no­mit­tauk­set takaa­vat opti­maa­li­sen kuor­man. Pun­ni­tus on täy­sin auto­maat­tista sekä las­taa­mi­sen että pur­ka­mi­sen aikana, ja kuor­masta rekis­te­röi­dään yksi­tyis­koh­tai­set tie­dot. Kuor­ma­tie­dot, kuor­ma­päi­vä­kir­jat ja mit­taus­tark­kuus ovat saa­ta­villa hel­posti luet­ta­vissa rapor­teissa. PONSSE Sca­len sään­kes­tä­vyys on erin­omai­nen, ja tulok­set ovat tark­koja sekä kuu­mana kesänä että tal­ven pak­ka­sissa. 

PONSSE Scale voi­daan asen­taa kaik­kiin uusiin PONSSE-kuor­mat­rak­to­ri­mal­lei­hin. 

PONSSE Mana­ger 2.0. – uuden suku­pol­ven digi­taa­lis­ten pal­ve­lui­den alusta

PONSSE Mana­ger 2.0 on uuden suku­pol­ven digi­taa­lis­ten pal­ve­lui­den alusta ja met­sä­ko­nei­den hal­lin­ta­jär­jes­telmä. Asiak­kaat saa­vat sen kautta tie­toja muun muassa konei­den sijain­nista, tuot­ta­vuu­desta ja polt­toai­neen kulu­tuk­sesta. PONSSE Mana­ger seu­raa lei­mi­koi­den kehi­tystä ja suun­ni­tel­mien edis­ty­mistä. Sillä voi myös hal­lita konei­den kul­je­tusta, seu­rata konei­den tuo­tan­to­mää­riä puu­ta­va­ra­la­jin mukaan ja tulos­taa mit­taus­to­dis­tuk­sia. 

Digi­taa­li­sella Ponsse Mana­ger 2.0 ‑alus­talla käyt­tä­jät voi­vat luoda rää­tä­löi­dyn aloi­tus­si­vun, jossa olen­nai­sim­mat tie­dot ovat saa­ta­villa heti.

Ponsse Mana­ger 2.0:n voi­daan nyt integroida myös Siir­rot Pro ‑sovel­lus 

Mak­sul­li­sella Siir­rot PRO ‑sovel­luk­sella voi­daan suun­ni­tella konei­den siir­toja, seu­rata siir­toja reaa­liai­kai­sesti kar­talla, saada ilmoi­tuk­sia siir­ron vai­heista kai­kille osa­puo­lille sekä vies­tin­nällä tehos­taa nopeasti muut­tu­via tilan­teita työ­mailla. Kul­je­tus­ten hal­linta sovel­luk­sen avulla tukee koney­ri­tys­ten arjen hal­lin­taa, kus­tan­nus­ten seu­ran­taa ja kul­je­tuk­sien opti­moin­tia. https://siirrot.fi/