Todel­lista nai­se­ner­giaa

Hie­not yhtei­set koke­muk­set ja hyvä poruk­ka­henki ovat pitä­neet Leena Mie­lo­sen pit­kään mukana Ponsse Lady­jen toi­min­nassa. Mukaan on helppo tulla ja kaik­kia koh­del­laan tas­a­puo­li­sesti, hän kiit­tää.

Ponsse Ladyt Suomi juh­lii tänä vuonna 20-vuo­tista tai­val­taan. Mel­kein yhtä kauan Ladyissa on toi­mi­nut Leena Mie­lo­nen, joka nykyi­sel­lään viet­tää aktii­vista elä­ke­läi­sen elä­mää Toh­ma­jär­ven Onka­mon kylässä. Vauh­tia arkeen tuo­vat kym­me­nen las­ten­lasta, vapaa­eh­tois­toi­minta sekä lii­kun­nal­li­set har­ras­tuk­set pyö­räi­lystä sou­tu­ve­neellä sou­te­luun. 

”Mualla asu­taan mar­ja­meh­tien kes­kellä”, hän kuvai­lee koti­kul­mi­aan poh­jois­kar­ja­lai­sin sana­kään­tein. 

Aktii­vi­nen Leena sanoo tart­tu­vansa mie­lel­lään mah­dol­li­suuk­siin. Hän luki aikoi­naan Ponsse Lady­jen toi­min­nasta, lähti oitis mukaan ja on yhä sillä tiellä.

”Ensim­mäi­nen mat­kani taisi olla Ruot­siin noin 18 vuotta sit­ten. Yhteensä on tul­lut teh­tyä yli 10 ulko­maan­mat­kaa vuo­sien var­rella.”

Lee­nan avio­mies Esko Mie­lo­nen perusti aikoi­naan Koneel­li­nen puun­kor­juu Esko Mie­lo­sen, ja kone­han­kin­to­jen myötä käyn­nis­tyi yhteis­työ Pons­sen kanssa. Eskon elä­köi­dyt­tyä savot­taa ja Ponsse-yhteis­työtä jat­kaa poika Olli-Pekka Mie­lo­sen MM-Forest Oy. Kol­matta suku­pol­vea edus­taa Olli-Pekan poika Ras­mus, joka on opis­kel­lut Val­ti­molla met­sä­ko­neen­kul­jet­ta­jaksi ja on jo aja­nut per­hey­ri­tyk­sen koneita.

Leena Mie­lo­nen teki oman työ­uransa rahoi­tusa­lalla pank­ki­maa­il­massa. Hän hoiti Eskon yri­tyk­sen alku­tai­pa­leella joi­ta­kin pankki- ja palkka-asioita, mutta ei sen jäl­keen osal­lis­tu­nut yri­tyk­sen toi­min­taan. Toki yri­tyk­sen asiat ja tapah­tu­mat oli­vat kotona puheissa.

Toi­min­taa Suo­messa ja mat­koja ulko­maille

Ponsse Lady­jen toi­min­nassa Lee­naa vie­hät­tää yhteen­kuu­lu­vuu­den tunne ja hyvä poruk­ka­henki. Lähes alusta asti Ladyissa toi­mi­neita on vielä rei­lusti mukana, ja uusien jäsen­ten mukaan­tulo on ilo kai­kille. Tämä on sitä todel­lista nai­se­ner­giaa, Leena sanoo. 

Tule­vien tapah­tu­mien ja yhteis­ten mat­ko­jen odot­ta­mi­nen tuo hymyn huu­lille.

”Elä­myk­set vielä ker­taan­tu­vat, kun koke­muk­set saa jakaa yhdessä tois­ten ihmis­ten kanssa. Sel­lai­nen hyvä Ponsse-henki kul­kee muka­namme joka paik­kaan.”

Suo­men Ponsse Lady­jen toi­min­taa ovat tapaa­mi­set ja mat­kat Suo­messa sekä vuo­sit­tai­nen ulko­maan­matka. Kun mat­ka­taan kauas isolla poru­kalla, onnis­tu­neen reis­sun takuuna on klu­bin emän­tien tekemä etu­kä­teis­työ. 

Suo­men lady­jen toi­min­taa vetä­vät Pia Kai­nu­lai­nen, Piia Vidgren ja Eve­liina Virk­ku­nen saa­vat Lee­nalta suu­ret kii­tok­set onnis­tu­neista kokoon­tu­mi­sista, tapah­tu­mista ja ulko­maan­mat­koista sekä nii­den kiin­nos­ta­vasta ohjel­masta. Mat­kat, majoi­tuk­set, ruo­kailu ja ohjelma – kaikki suun­ni­tel­laan tar­kasti etu­kä­teen, Leena iloit­see.

Yhdeksi muis­toissa kirk­kaana elä­väksi koho­koh­daksi Leena kuvai­lee Parii­sin reis­sun joki­ris­tei­lyä Sei­nellä. New Yor­kissa ilta­va­lais­tua vapau­den­pat­sasta ihail­leen seu­ru­een taas yllätti äkil­li­nen uko­nilma ja sala­mien väläh­dyk­set – unoh­tu­ma­ton yhtei­nen koke­mus sekin. Ulko­maille suun­tau­tu­villa mat­koilla on myös tutus­tuttu pai­kal­li­siin Ponsse Ladyi­hin.

Leena kan­nus­taa kaik­kia Lady­jen toi­min­nasta vähän­kin kiin­nos­tu­neita roh­keasti mukaan. Ponsse Ladyt ei ole sul­keu­tu­nut sisä­piiri vaan avoin yhteisö, jonne on helppo sulau­tua mukaan. Emän­nät otta­vat kaikki tas­a­puo­li­sesti vas­taan eikä sillä ole mer­ki­tystä, onko kotona iso vai pieni yri­tys.

”Mukana on pien­ten las­ten äitejä ja sit­ten meitä mum­moi­käi­siä. Ryh­mässä pää­see het­keksi irti arjesta ja voi jakaa tun­te­muk­sia saman­hen­ki­sessä seu­rassa. Täällä on muo­dos­tu­nut myös monia ystä­vyys­suh­teita, joissa per­heet pitä­vät yhteyttä vapaa-ajal­laan”, Leena sanoo.

”Saan tästä val­ta­vasti voi­maa itselle. Ilman Ponsse Ladyja en olisi mis­sään nimessä pääs­syt koke­maan kaik­kia niitä upeita paik­koja ja saa­nut upeita koke­muk­sia iha­nan poru­kan kanssa.”

Lady­jen juh­la­vi­deo: https://youtu.be/abOri0koTy8